Muğla Mutfağında Turpotu Kavurması & Turpotu Teltorlusu

 Muğla Mutfağında Turpotu Kavurması & Turpotu Teltorlusu

Türk Mutfağı Sevdalısı Nilbahar Bircan

Geleneksel Türk mutfağındaki yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında en ayı ot yemeklerinden turpotu kavurması & turpotu teltorlusu nasıl yapılır? Evinizde sofralarınızı şenlendirmek için bugün akşama ne yapsam dediğinizde Turpotu kavurması & turpotu teltorlusu yapmak istermisiniz?

Muğla mutfak kültüründe en meşhur sebzeli yemeklerden Turpotu kavurması & turpotu teltorlusu yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyacınız vardır? Türk mutfağı yemek arşivinde en sağlıklı yemeklerden Turpotu kavurması & turpotu teltorlusu tarifini Türk mutfağı ve Ege mutfağı sevdalısı Nilbahar Bircan’nın kaleminden mutfaklarınıza getirdik.

İşte Sizlere Nilbahar Bircan’ın Yorumu İle Muğla Yemek Kültüründe Turpotu Kavurması & Turpotu Teltorlusu Tarifi…

Turpotu Kavurması & Turpotu Teltorlusu  Nasıl Yapılır?En Meşhur Muğla Ot Yemeklerinden Turpotu Kavurması Nasıl Yapılır?

Muğla Mutfak Kültüründe Turpotu Kavurması Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?

*     Yarım Kilo Turpotu (Hardal Otuyla ‘da Olur Bu Ot Turpotundan Daha Yumuşaktır)
*     1 Kahve Fincanı (Küçük) Zeytinyağı
*     1 İri Soğan 
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Biber
*     2-3 Diş Sarımsak 
*     1 Limon Suyu (İsteğe Bağlı Çoğaltılabilir)

En Sağlıklı Muğla Yemeklerinden Turpotu Kavurması Yapılış Tarifi;

Turpotu önce haşlanır...suyu sıkılıp doğranır.
Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
Toz biber ilave edilip otumuzu ‘da koyup kavrulur.
1 kahve fincanı otun suyundan ilave edebilirsiniz .
İndirmeden önce dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir.
(İsteğe bağlı biraz acı ilave edilebilir)
Afiyet olsun...

Turpotu Kavurması & Turpotu Teltorlusu  Nasıl Yapılır?En Lezzetli Muğla Yemeklerinden Teltorlu Turpotu Nasıl Pişirilir?
Muğla Yemek Kültüründe Teltorlu Turpotu İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?

*     Yarım Kilo Turpotu 
*     4-5 Yemek Kaşığı Zeytin Yağ
*     1 Küçük Soğan
*     1 Buçuk -2 Yemek Kaşığı Kadar Un(Koyuluğu İsteğe Bağlı Ayarlanır )
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Çay Kaşığı Toz Biber
*     1 Domates Rendesi
*     2-3 Diş Sarımsak
*     1 Limon Suyu
*     1 Su Bardağından Az Haşladığımız Otun Suyu

Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Teltorlu Turpotu Yapılış Tarifi;

Öncelikle otu haşlıyoruz. Soğanlar çok küçük doğranır yağ ve un ile kavrulur(unun kokusu çıkması için) salça ve toz biber eklenip kavrulur.

Domates (isteğe bağlı) kavrulur ayırdığımız haşlama suyu eklenir birazda normal su (1 bardak kadar daha) koyuluğu isteğe bağlı haşlanan turpotu suyu sıkılmış ve doğranmış ilave edilip kaynatılır inmesine yakın limon ve dövülmüş sarımsak edilir...
(isteğe bağlı biraz acı ilave edilir) 

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Muğla Mutfak Kültüründe Katmer Nedir?

Mugla Mezelerinden Gambilya Fava Nasıl Yapılır?

Kabak Çiceği Dolması